Jimbob Logo

Case: Winstpercentage offertes loopt terug. wat nu? 

Binnen een organisatie gebeuren er heel veel dingen. Zo ook kan het voorkomen dat je ondanks groei toch niet het maximale eruit haalt. Je brengt offertes uit en scoort deze, maar toch heerst er een gevoel dat je niet constant alles scoort. Nu is het zo dat niet elk systeem waterdicht is. Zo heb je misschien wel een systeem waar je niet je slagingspercentage aan orders kan zien. Of heb je een systeem waar orders niet of geslaagd worden gezet. In deze case wordt het volgende probleem beschreven: De binnendienst heeft het gevoel dat ze minder orders scoren. Echter zie je het niet in je cijfers. Wat nu dan? Laat je het dood sudderen of ga je op onderzoek uit? Je zit eigenlijk een beetje krap qua tijd en je weet eigenlijk niet waar je het moet zoeken. Dan weten wij al genoeg; Laat de commercieel controller op onderzoek uitgaan. 

Winstpercentage offertes

Oplossing

Verzamelen, analyseren, rapporteren, stel KPI’s op en evauleren.

Laat de controller maar zoeken

De controller analyseert, legt lijntjes en vind er wat van

Je krijgt een mooi rapport met handvatten en informatie

Implementeer Sales-KPI's en oplossingen

En blijf meten en bijsturen!

Laat niet zomaar de kaas van je brood eten. Onderbuikgevoelens zijn in de saleshoek enorm belangrijk. Zo ook zijn offertes winnen een vak. Merk je dat het niet helemaal lekker loopt of heb je een onderbuikgevoel? Laat het zo snel mogelijk uitzoeken. Het verval kan namelijk veel redenen hebben! Is het de concurrent? Is het intern? Is het je prijsstrategie? Waar ligt het aan? De commercieel controller zoekt het uit. 

En wat nu?

Neem gewoon eens contact op. We komen er samen echt wel uit. Control is ons ding. Business en Commercieel, we draaien onze hand er niet voor om. Stukje Finance is ook leuk, maar je behaalt meer winst met  Commercieel Control. Door jarenlange ervaring als (online) marketeer en commercieel controller is er meer dan voldoende bagage. Bel gewoon eens naar 06-57833136 of stuur vrijblijvend een mail naar koffie@jimbob.nl. Ik kom langs -no strings attached- en we kijken wat er mogelijk is.  Of neem nog een kijkje tussen alle cases!